LANDMETERSKANTOOR VAN EESTER BVBA    Uw Landmeter in Vlaanderen !

0484 82 99 40                          info@landmetervaneester.be

 

PLAATSBESCHRIJVING BIJ AANVANG HUUR

Plaatsbeschrijving Aanvang HuurBij het huren of verhuren van een pand (voor huisvesting) bent u wettelijk verplicht om van het gebouw een plaatsbeschrijving te laten opstellen.  Dit is zowel in het belang van de huurder als de verhuurder.  De Landmeters van Landmeterskantoor Van Eester stellen een uitgebreide gedetailleerde plaatsbeschrijving op van uw onroerend goed zodat u dit verslag samen met het huurcontract binnen de 2 maanden kan laten registreren bij het registratiekantoor.

Landmeterskantoor Van Eester maakt plaatsbeschrijvingen van:

  • Woningen
  • Appartementen
  • Kantoren
  • Handelspanden
  • Bedrijfsgebouwen
  • ...

           

WAT IS EEN PLAATSBESCHRIJIVNG?

Een plaatsbeschrijving is een schriftelijk verslag dat de huidige situatie van het pand beschrijft.  Bij het opstellen van een plaatsbeschrijving wordt dus zowel een uitgebreide tekstuele beschrijving opgemaakt van het pand en dit alles wordt aangevuld door een uitgebreide fotoreportage.  Ook het aantal sleutels en meterstanden worden genoteerd en vermeld in het verslag.

          

WANNEER LAAT U HET BEST EEN PLAATSBESCHRIJVING OPSTELLEN?

Plaatsbeschrijving Bij Aanvang HuurHet is raadzaam om de plaatsbeschrijving te laten opstellen wanneer de ruimtes nog onbewoond zijn zodat alle oppervlakken duidelijk zichtbaar zijn en er geen discussie kan zijn over eventuele verhuisschade.  Het is ook mogelijk om de plaatsbeschrijving tijdens de eerste maand van bewoning te laten uitvoeren echter zijn dan niet alle oppervlakken goed zichtbaar door de meubels,… waardoor niet alle oppervlakken kunnen beschreven worden en onderliggende schade niet bepaald kan worden.

       

 

     

  

 

WIE STELT EEN PLAATSBESCHRIJVING OP?

Het is raadzaam om een plaatsbeschrijving te laten opstellen door een onafhankelijke partij, dit kan discussies vermijden tussen huurder en verhuurder.  Hiervoor kan u dus best een landmeter-expert voor aanstellen daar deze optreedt  als onafhankelijk expert en ervoor zorgt dat de plaatsbeschrijving volledig is en voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

 

PLAATSBESCHRIJVING BIJ EINDE HUUR (SCHADERAMING)

Huurschade PlaatsbeschrijvingBij het einde van de huurovereenkomst kan u een landmeter–expert van Landmeterskantoor Van Eester aanstellen voor het opstellen van de plaatsbeschrijving bij einde huur.  Hierbij wordt aan de hand van de opgestelde en ondertekende ingaande plaatsbeschrijving de eventuele schade vastgesteld.  De vastgestelde schade wordt vermeld in het verslag samen met de herstellingskost.  Voor het vaststellen van de herstellingskost doet u best beroep op een landmeter-expert van Landmeterskantoor Van Eester, wij beschikken over de nodige ervaring en technische kennis.  Dit kan een hoop discussies vermijden tussen huurder en verhuurder bij het beëindigen van de huurovereenkomst.

De huurder moet het pand teruggeven in de staat waarin hij het heeft ontvangen.  Indien het onroerend goed schade vertoond die niet in de ingaande plaatsbeschrijving vermeld staat dient de huurder deze huurschade te vergoeden.  U dient er wel op te letten dat schade door ouderdom, overmacht of normaal gebruik niet vergoed worden.

          

HET ONTBREKEN VAN EEN PLAATSBESCHRIJVING

Bij het ontbreken van een gedetailleerde plaatsbeschrijving wordt wettelijk aangenomen dat de woning zich bij het einde van de huurovereenkomst nog in zijn oorspronkelijke staat bevindt.  De huurder kan dan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade.  Tenzij de verhuurder kan aantonen dat de huurder deze veroorzaakt heeft.

VRAAG EEN PLAATSBESCHRIJVING AAN!

  • Vraag een offerte voor een plaatsbeschrijving aan via het offerteformulier of mail naar info@landmetervaneester.be. U kan ons ook altijd telefonisch bellen op het nummer 03 484 40 84.
  • Eén van onze beëdigde Landmeter – Experten komt langs om het onroerend goed te bezichtigen. Vervolgens beschrijft hij het betreffende pand en maakt hij een uitgebreide fotoreportage. Dit alles wordt in een gedetailleerd verslag gegoten.
  • Dit verslag wordt ter ondertekening aangeboden aan de betreffende partijen binnen de 5 werkdagen na het plaatsbezoek.

Vraag Een OFFERTE Aan!

Offerte Aanvraag

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw email in te vullen Het gebruikte email adres is niet bruikbaar
Gelieve uw bericht in te vullen

LANDMETERSKANTOOR

VAN EESTER BVBA

TEL: 03 484 40 84

GSM: 0484 82 99 40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BE: 0567.600.646 

Aalst: Nieuwerkerken-Dorp 38 bus 2, 9320 Aalst

Aartselaar: Antwerpsesteenweg 124 bus 10, 2630 Aartselaar

Beringen: Everselstraat 133 bus 6, 3580 Beringen

Boechout: Wommelgemsesteenweg 134, 2531 Boechout

Berlaar: Kapellebaan 31 bus 1, 2590 Berlaar

Brugge: Stationsplein 4 bus 21, 8000 Brugge

Deinze: Kastanjelaan 13 bus 7, 9800 Deinze

Geel: Dokter Van de Perrestraat 175, 2440 Geel

Genk: Bosdel 54 bus 24, 3600 Genk

Gent: Franklin Rooseveltlaan 349 bus 43, 9000 Gent

Hasselt: Hendrik van Veldekesingel 150 bus 109, 3500 Hasselt 

Kortrijk: Doorniksestraat 63 bus 17, 8500 Kortrijk

Leuven: Grauwmeer 1/13 bus 21, 3001 Leuven

Lier: Het Bergsken 1 bus 2, 2500 Lier

Pelt: Europalaan 11 bus 23, 3900 Pelt

Roeselare: Kwadestraat 149 bus 0.1, 8800 Roeselare

Sint-Niklaas: Leopold II laan 2, 9100 Sint-Niklaas

Sint-Truiden: Tongersesteenweg 190 bus 7, 3800 Sint-Truiden

Tienen: Leuvenselaan 172 bus 30, 3300 Tienen

Turnhout: Rubensstraat 104 bus 32, 2300 Turnhout

Veurne: Ondernemingenstraat 3, 8630 Veurne

Zaventem: Leuvensesteenweg 643 bus 26, 1930 Zaventem

Zoersel: Kapellei 81, 2980 Zoersel