LANDMETERSKANTOOR VAN EESTER BVBA    Uw Landmeter in Vlaanderen !

0484 82 99 40                          info@landmetervaneester.be

 

ARCHEOLOGIE

Landmeterskantoor Van Eester is uw partner voor al uw archeologische projecten. Wij zijn in het bezit van de nieuwste meettoestellen, waardoor wij u op de meest efficiënte manier kunnen bijstaan bij elk type van archeologisch onderzoek (boorprospectie, proefsleuven prospectie, proefputten prospectie, vlakdekkende opgraving, oppervlaktekartering, microtopografie,…).  Onze landmeters kunnen alle opmetingen uitvoeren in lokale coördinatensystemen ook kunnen deze gekoppeld worden aan geografische projectiesystemen (Lambert 72, Lambert 2008,…). Ook kunnen van de verschillende sporen, vondsten,… foto’s gemaakt worden en deze gekoppeld worden aan de plannen. Ook fotogrammetrie valt binnen de mogelijkheden. Na opmeting worden de resultaten verwerkt tot een gedetailleerd opmetingsplan waarbij voor ieder project een legenda wordt gemaakt, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende sporen, structuren, vondsten,… Elk item wordt weergegeven in verschillende lagen, kleurcodes, lijndiktes, symbolen,… De uiteindelijke kaarten kunnen in verschillende bestandtypes (.dwg, .dxf, .pdf, .pyt, …) als uitgeplot aan u bezorgd worden. Hieronder nog een niet limitatieve lijst van onderzoeksmethodes waarbij wij u kunnen bijstaan. Voor verder vragen neem gerust contact op met ons!

  •           Boor prospectie

Booronderzoek geeft u informatie over het ontstaan en de evolutie van het landschap in een bepaald onderzoeksgebied. Verder kan door systematische boringen informatie verzameld worden over het al of niet bestaan van een archeologische site, de omvang, de opbouw en de datering ervan. Het is dus van essentieel belang dat wij al deze boringen correct in kaart brengen. Dit kan zowel in een lokaal stelsel of gekoppeld worden aan andere geografische projectiesystemen (Lambert 72, Lambert 2008,…).

  •           Proefsleuven prospectie

In de meeste gevallen bestaat archeologisch vooronderzoek uit het machinaal graven van proefsleuven tot op het relevante archeologisch niveau. Deze sleuven hebben meestal een breedte van ca. 2m met een tussenafstand van een 10 à 15m. Hierdoor wordt slechts een gedeelte van de site onderzocht naar archeologische sporen. Op basis van de prospectie resultaten kan gekozen worden om over te gaan naar een vlakdekkende opgraving. Wij kunnen als landmeterskantoor u bijstaan door de sleuven, sporen, vondsten,… digitaal in kaart te brengen in het gewenste referentiestelsel.

  •           Proefputten prospectie in stedelijk gebied

Bij een archeologische terreininventarisatie in stedelijk gebied, wordt getracht om informatie te verzamelen over de aard, aanwezige sporen, aanwezige vondsten en de structuren van het terrein. Hierbij wordt gebruik gemaakt van proefputten, dewelke in verschillende fasen worden uitgegraven tot op de zogenaamde onverstoorde bodem. Uit de bekomen resultaten wordt beslist om al of niet over te gaan tot vlakdekkende opgraving. Ook hier kunnen wij als landmeter optreden om de putten, structuren, sporen, vondsten,… digitaal in kaart te brengen in het gevraagde referentiestelsel.

  •           Vlakdekkende opgraving

Bij vlakdekkende opgraving wordt de volledige site opengelegd. Concreet houdt dit in dat de site machinaal wordt afgegraven tot op het gewenste relevante archeologisch niveau. Alle aangetroffen sporen worden in het grondvlak ingemeten en gefotografeerd, waarna ze gecoupeerd worden. Hierbij wordt een doorsnede van het spoor in kaart gebracht. Ook hier kunnen wij de gehele site digitaal opmeten, sporen en vondsten in kaart brengen. Evenals het nemen van foto’s e dewelke gelinkt worden aan het digitale opmetingsplan.

  •             Oppervlaktekartering

Bij oppervlaktekartering wordt een terrein onderzocht door middel van het lokaliseren van oppervlaktevondsten. Oppervlaktevondsten zijn archeologische vondsten die op het maaiveld liggen. Dit kan door verschillende redenen zijn: agrarische werkzaamheden (ploegen), natuurlijke erosie,… Oppervlaktekartering betekent vaak het systematisch aflopen van geploegde akkers. De aangetroffen vondsten worden verzameld, gedocumenteerd en de vondstlocaties ingemeten door de landmeter.

  •           Opmeten monumentale gebouwen

Als landmeterskantoor bieden wij vaak onze expertise aan in het opmeten van allerhande gebouwen en constructies. Onze expertise omvat zowel het inmeten van industrieel erfgoed, als het opmeten van monumentale gebouwen en constructies. Dit alles zowel indoor als outdoor. Na het opmeten van de complexe gevelaanzichten worden deze door ons uitgetekend en in kaart gebracht. Ook fotogrammetrie valt binnen de mogelijkheden.

 

Offerte Aanvraag

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw email in te vullen Het gebruikte email adres is niet bruikbaar
Gelieve uw bericht in te vullen

VRAAG EEN OFFERTE AAN!

  • Vraag een offerte aan via het offerteformulier of mail naar info@landmetervaneester.be. U kan ons ook altijd telefonisch bellen op het nummer 03 484 40 84.
  • Wij bezorgen u zo spoedig mogelijk de gewenste offerte en staan tot uw dienst voor verdere vragen of ondersteuning!

Vraag Een OFFERTE Aan!

LANDMETERSKANTOOR

VAN EESTER BVBA

TEL: 03 484 40 84

GSM: 0484 82 99 40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BE: 0567.600.646 

Aalst: Nieuwerkerken-Dorp 38 bus 2, 9320 Aalst

Aartselaar: Antwerpsesteenweg 124 bus 10, 2630 Aartselaar

Beringen: Everselstraat 133 bus 6, 3580 Beringen

Boechout: Wommelgemsesteenweg 134, 2531 Boechout

Berlaar: Kapellebaan 31 bus 1, 2590 Berlaar

Brugge: Stationsplein 4 bus 21, 8000 Brugge

Deinze: Kastanjelaan 13 bus 7, 9800 Deinze

Geel: Dokter Van de Perrestraat 175, 2440 Geel

Genk: Bosdel 54 bus 24, 3600 Genk

Gent: Franklin Rooseveltlaan 349 bus 43, 9000 Gent

Hasselt: Hendrik van Veldekesingel 150 bus 109, 3500 Hasselt 

Kortrijk: Doorniksestraat 63 bus 17, 8500 Kortrijk

Leuven: Grauwmeer 1/13 bus 21, 3001 Leuven

Lier: Het Bergsken 1 bus 2, 2500 Lier

Pelt: Europalaan 11 bus 23, 3900 Pelt

Roeselare: Kwadestraat 149 bus 0.1, 8800 Roeselare

Sint-Niklaas: Leopold II laan 2, 9100 Sint-Niklaas

Sint-Truiden: Tongersesteenweg 190 bus 7, 3800 Sint-Truiden

Tienen: Leuvenselaan 172 bus 30, 3300 Tienen

Turnhout: Rubensstraat 104 bus 32, 2300 Turnhout

Veurne: Ondernemingenstraat 3, 8630 Veurne

Zaventem: Leuvensesteenweg 643 bus 26, 1930 Zaventem

Zoersel: Kapellei 81, 2980 Zoersel