LANDMETERSKANTOOR VAN EESTER BVBA    Uw Landmeter in Vlaanderen !

0484 82 99 40                          info@landmetervaneester.be

 

3D-Laserscanning Architectuur

3D-laserscanning van gebouwen voor het maken van grondplannen, doorsnedes, gevelaanzichten,...

LEES MEER

Industriële Installaties & Infrastructuur

3D-laserscanning is een vaak gebruikte techniek voor het scannen van industriële installaties en constructies.

LEES MEER

WAT IS 3D-LASERSCANNING?

3D laserscanning is een meetmethode om objecten en/of oppervlakken te scannen door lasertechnologie.  Voor het scannen van deze objecten maken wij gebruik van een scanner meer bepaald de Leica RTC 360 & Leica P40.  Met behulp van deze laserscanners worden van op afstand 3D coördinaten gemeten met een snelheid tot 2 miljoen punten per seconden.  Het scantoestel is ook in de mogelijkheid om 360 graden foto’s te maken waardoor elk punt de gewenste kleur krijgt aan de hand van de gemaakte foto’s.

Scan To Bim

Het omzetten van een puntenwolk naar een BIM-model is een meer en meer gebruikte techniek beter bekend onder de term SCAN TO BIM.

LEES MEER

Software Oplossingen

Er zijn verschillende software oplossingen voor het werken met een 3D puntenwolk.

LEES MEER

De gemeten punten worden met de nodige software pakketten gekoppeld en verwerkt tot nauwkeurige 3D puntenwolken in grijswaarde en/of in kleur.  Deze puntenwolken  kunnen als basis dienen voor het maken van 2D plannen, 3D modellen, visualisaties en simulaties.

3D laserscanning LandmeterWAAROM  OPTEREN VOOR 3D LASERSCANNING?

 • Nauwkeurig: ± 1,5mm op 25m
 • Snel: De laserscanner kan 2 miljoen punten per seconde meten, waardoor u in een korte tijd alle nodige data in uw bezit hebt inclusief de nodige datails. 
 • Compact: Door de compactheid van de Leica RTC 360 laserscanner kan het toestel op moeilijk bereikbare plaatsen gebruikt worden en bediend worden door 1 persoon.
 • Kostenbesparend: Door de snelheid van de laserscanner kan u alle informatie verzamelen die u nodig heeft in een korte tijd.  Doordat u alle informatie op kantoor uit de puntenwolk kan halen dienen er geen bijmetingen te gebeuren.
 • Tijdsbesparing: Door de snelheid van de laserscanner (2.miljoen punten/seconde) kan u binnen de kortste tijd alle nodige informatie verzamelen.
 • Veiligheid: Doordat de meting op afstand kan gebeuren is de kans op ongevallen veel kleiner. 
 • Ruim toepassingsgebied: 3D laserscanning kan in zeer diverse toepassingsgebieden gebruikt worden, Industrie, volumebepaling, architectuur, erfgoed,… Complexe installaties en gebouwen kunnen snel opgemeten worden.  Grote of verafgelegen objecten vormen geen enkel probleem.
 • Visuele ondersteuning: 360 graden foto’s en een fotorealistische puntenwolk met hoge nauwkeurigheid geven u een perfect visueel beeld van de gescande site. 
 • Groot bereik:  Er kan met een laserscanner tot een afstand van 500m gemeten worden.
 • Volledige 3D informatie: Alle data en informatie is steeds beschikbaar waardoor het mogelijk is om verschillende eindproducten uit 1 meting te halen:
  • Plannen
  • Snedes
  • 3D visualisaties
  • BIM-tekeningen
  • Technische tekeningen

 

TOEPASSINGSGEBIEDEN 3D LASERSCANNING

3D laserscanning BIM3D laserscanning kan gebruikt worden in verschillende vakgebieden.  Hieronder een kort overzicht van de meest voorkomende toepassingsgebieden:

 • Architectuur: Door het scannen van gevels en de binnenruimtes van een gebouw is het perfect mogelijk om een 3D puntenwolk te creëren van het gebouw.  Deze puntenwolk kan als basis dienen voor het maken van gevelaanzichten, snedes, grondplannen,…
 • Industrie: In de industriële sector kan de techniek van 3D laserscanning gebruikt worden om een 3D puntenwolk te creëren van een industriële (petrochemie)site en/of installatie.  Deze puntenwolk kan dan eventueel gebruikt worden om een 3D model en plannen van de installatie te maken. 
 • Beschermde gebouwen en monumenten: Het creëren van 3D puntenwolken door middel van 3D laserscanning kan zeer nuttig zijn bij beschermde gebouwen, monumenten en archeologische overblijfselen.  Door het grote bereik, de hoge nauwkeurigheid en het hoge detailniveau leent de techniek van 3D laserscanning zich perfect voor het scannen van beschermde monumenten en gebouwen.  Elk object wordt met elk detail geregistreerd waardoor het beschikbaar blijft voor renovatie, historisch onderzoek, modellering,…  De aangemaakte 3D puntenwolk kan verder gebruikt worden voor het aanmaken van grondplannen, aanzichten, doorsneden, 3D modellen.
 • Infrastructuur: 3D Laserscanning kan ook gebruikt worden om bruggen en tunnels te scannen.  Van deze scandata kunnen dan de nodige modellen aangemaakt worden en/of plannen.

 

WIE VOERT 3D-LASERSCANNING UIT?

Om een betrouwbaar resultaat te verkrijgen met de nodige nauwkeurigheid is het van cruciaal belang om de 3D laserscanning uit te laten voeren door een Landmeter Een landmeter heeft namelijk de nodige landmeetkundige kennis en de nodige ervaring om tot een goed eindresultaat te kunnen komen.  Landmeterskantoor Van Eester beschikt over de nodige landmeters en expertise om uw scanproject tot een goed einde te brengen.  Landmeterskantoor Van

Eester beschikt over de nodige verschillende type scanners zodat voor elk project de meest geschikte scanner kan ingezet worden.

 

WAT IS DE KOSTPRIJS VAN 3D-LASERSCANNING?3D scanning Landmeter

De kostprijs van 3D laserscanning is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Grootte van de site en/of installatie
 • Aantal ruimtes en zijden
 • Scannen in kleur of in grijswaarde

Wenst u de Kostprijs voor een 3D-laserscan te weten dan raden wij u aan om met ons telefonisch contact op te nemen of een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Gelieve steeds te vermelden wat precies gescand dient te worden en of de scan in kleur of grijswaarde dient te gebeuren.

VRAAG EEN 3D-LASERSCANNING AAN!

 • Vraag een offerte voor een 3D-laserscanning aan via het offerteformulier of mail naar info@landmetervaneester.be. U kan ons ook altijd telefonisch bellen op het nummer 03 484 40 84.
 • Er komt een landmeter van ons ter plaatse voor het scannen van de gewenste installatie of infrastructuur. Hierna worden de afzonderlijke scans op kantoor gekoppeld en de puntenwolk wordt tot slot in het gewenste bestandsformaat (.RCP, E57, .PTS,…) opgeleverd. Indien gewenst kan het nodige tekenwerk ook uitgevoerd worden (opmaak grondplannen, aanzichten, doorsnedes,…)

 

Vraag Een OFFERTE Aan!

Offerte Aanvraag

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw email in te vullen Het gebruikte email adres is niet bruikbaar
Gelieve uw bericht in te vullen

LANDMETERSKANTOOR

VAN EESTER BVBA

TEL: 03 484 40 84

GSM: 0484 82 99 40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BE: 0567.600.646 

Aalst: Nieuwerkerken-Dorp 38 bus 2, 9320 Aalst

Aartselaar: Antwerpsesteenweg 124 bus 10, 2630 Aartselaar

Beringen: Everselstraat 133 bus 6, 3580 Beringen

Boechout: Wommelgemsesteenweg 134, 2531 Boechout

Berlaar: Kapellebaan 31 bus 1, 2590 Berlaar

Brugge: Stationsplein 4 bus 21, 8000 Brugge

Deinze: Kastanjelaan 13 bus 7, 9800 Deinze

Geel: Dokter Van de Perrestraat 175, 2440 Geel

Genk: Bosdel 54 bus 24, 3600 Genk

Gent: Franklin Rooseveltlaan 349 bus 43, 9000 Gent

Hasselt: Hendrik van Veldekesingel 150 bus 109, 3500 Hasselt 

Kortrijk: Doorniksestraat 63 bus 17, 8500 Kortrijk

Leuven: Grauwmeer 1/13 bus 21, 3001 Leuven

Lier: Het Bergsken 1 bus 2, 2500 Lier

Pelt: Europalaan 11 bus 23, 3900 Pelt

Roeselare: Kwadestraat 149 bus 0.1, 8800 Roeselare

Sint-Niklaas: Leopold II laan 2, 9100 Sint-Niklaas

Sint-Truiden: Tongersesteenweg 190 bus 7, 3800 Sint-Truiden

Tienen: Leuvenselaan 172 bus 30, 3300 Tienen

Turnhout: Rubensstraat 104 bus 32, 2300 Turnhout

Veurne: Ondernemingenstraat 3, 8630 Veurne

Zaventem: Leuvensesteenweg 643 bus 26, 1930 Zaventem

Zoersel: Kapellei 81, 2980 Zoersel